KOŘENOVÁ ZELENINA

KOŘENOVÁ ZELENINA

Mrkev nepraná

Mrkev obsahuje mnoho vitaminů, minerálů a Vlákniny. Pro úhradu vitaminu A je třeba sníst asi 50 g syrové denně, především v zimním a předjarním období.


Celer

Celer je zdravá a často využívaná zelenina s mnoha léčivými účinky. A v české kuchyni se bez něj jen tak neobejdete. 


Červená řepa

Červená řepa bývá někdy řazena k tzv. superpotravinám. Obsahuje mnoho vitamínů a má léčivé účinky. Syrová řepa se dobře uplatní v salátech.


Petržel nepraná

Petržel je také zdrojem provitaminu A a vitaminů B, C, E, a minerálních látek draslíku, hořčíku, železa, vápníku, sodíku a fosforu. List obsahuje větší množství kyseliny listové. 
Kromě potravinářství nachází petržel odpradávna uplatnění i v lékařství. 
© 2022 Všechna práva vyhrazena
Budeme se na Vás těšit
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!